
Kadangi ruduo ir daug daug obuoliukų voliojasi ant jau bestingstančios šalčiu žemės, todėl sumaniau išsikepti kokį paprastą obuolių pyragą. Susiradau kažkokį receptuką viename iš senų žurnalų ir pradėjau gamybą.
Reikėjo:
3 kiaušinių, 1 st. cukraus, pusę stiklinės aliejaus (kuo geresnio, geriausia alyvuogių), pusę pakelio vanilinio cukraus, šauštelis kepimo miltelių, 1 st. miltų (nekaupina), 6 didoki obuoliai (arba 7 vidutiniai), cinamono, šiek tiek sviesto - skardai patepti. Atrodo nieko nepamiršau.
Eiga:
Išplakiau kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Tada supyliau aliejų - vėl viską išplakiau. Tada subėriau kepimo miltelius ir miltus, gerai viską išmaišiau. Tiesa, įpyliau šiek tiek cinamono, prieš berdama miltus. Tešla paruošta.
Obuolius nulupau, supjausčiau skiltelėmis (plonais griežinėliais), dar pabarsčiau cukrumi. Tada ištepiau skardą sviestu ir pabarsčiau miltais, įpyliau dalį tešlos (pusę) ir subėriau 2/3 obuolių, šiek įspausdama į tešlą, tada užpyliau likusią dalį tešlos ir uždėjau likusius obuolius, juos įspausdama į tešlą.
Kepti reikia apie 40-45 min, 180-185 laipsnių orkaitėje. Jei plonesniu sluoksniu dėsite (didelėj skardoj), tai gali reikėti ir trumpiau kepti.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą