2010 m. spalio 4 d., pirmadienis

Sausainiai su cinamonu ir šokoladu



Sekmadienio popietę, laukdama svečių, nusprendžiau pagaminti kokius nors lengvus sausainukus. Radau seną receptuką, šiek tiek patobulinau, pridėjau naujų ingridientų ir visai neblogai išėjo :) Kažkaip su Kalėdom asocijuojasi kažkodėl (gal del formelių).

Reikėjo:
1 kiaušinis, apie 200-250 g. miltų, 180-200 g. margarino (sviesto), nepilna stiklinė cukraus pudros, druskos, šaukštelis cinamono, šiek tiek citrinos žievelės arba esencijos.
Glajų dariau iš šokolado, sviesto ir šlakelio pieno. Pabarstymui kokoso drožlių (galima džiovintų vaisių, riešutų ir ko tik norite :))

Taigi, sviestą arba margariną reikia imti kambario temperatūros ir gerai išsukti su kiaušiniu bei trupučiu druskos, tada atskirai sumaišyti cukraus pudrą su miltais, cinamonu ir citrinos žievele (arba esencija), tada viską gerai sumaišyti, suminkyti ir dėti į šaldytuvą 1 val. (galima į kamerą 20-25 min.). Pašaldžius iškočioti ir išspausti norimos formos sausainiukus (apvalius, eglutės ar pan.), jei neturite formelių - naudokite skirtingo dydžio stikliukus arba kitad kokias nors dėžutes, dangtelius nuo stiklainiu, žodžiu - ką tik rasite po ranka. Skardą kaip visada klojau sviestiniu popieriumi ir patepiau aliejumi, kepti reikia apie 18-20 min., 185 -195 laipsnių temperatūroje, kol parunda (tik nesudeginkite, nes jau kai pradeda rudeti, tai labai greitai reikia išimti). Galite ir niekuo netepti ir prie arbatos bus labai skanu.
Jeigu norite su šokoladu, tai tada atvėsinkite ir tepkite glajų (jis turi būti gana tirštas, kad nebėgtų pro kraštus, geriausia truputį bestingąs), pabarstykite kokoso drožlėmis. Kai kuriuos aš sulipdžiau po du :) gavosi vadinamieji "bučkiai". Skanaus.

Komentarų nėra: